Blog Banners

歡迎到訪本網誌!  |  Welcome to visit this blog! 現正上映:《加勒比海盜:惡靈啟航》  |  Now Showing: 'Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales' 《星球大戰:最後絕地武士》  |  'Star Wars: The Last Jedi' 巴黎迪士尼樂園 25週年慶典  |  Disneyland Paris 25th Anniversary Celebration

2012年8月21日 星期二

"Victorian Collection" 今日正式開張營業啦!

位於「美國小鎮大街」嘅「維多利亞精品店」(Victorian Collection) 已於今天已經開幕正式開張營業啦!宜家就帶大家細看VC先啦!


門口招牌:



VC所在嘅位置為"Flower Street" (這是由於喺加州迪士尼樂園開幕時於同一位置中有一個Flower Market),所以店內都會有同花有關嘅事物,難怪店舖都有D似一間溫室。而首先同大家介紹嘅就係放在正門前嘅賣花車商品架。


店內全景:


 以玻璃天幕為主嘅VC,在店裡的最遠處可見店主放置了一幅精緻的彩繪花紋玻璃。


以賣花為主要設計的商品展示位:


以賣報章雜誌為主要設計的商品展示位:


貨架一覽:


D-Tech 產品:


T-shirt 與 袋:


當然唔少得"Vinylmation"啦!


其它商品車:


值得一提嘅就喺呢間shop多咗啲圖書以及迪士尼電影DVD賣。



雖然新商店在此興建,但街內嘅建築物外牆亦有保留。


Detail 的天花板~



收銀台~


往「小鎮雜貨店」以及「百貨店」嘅通道~


往「奇趣店」以及「大街糖果店」嘅通道~


隨著VC嘅落成,鋼琴老師唔可以再在此教導學生啦!而原有位置則改為後台倉庫出入口。


又一detail位!


隨影時間 ~


雖然「樂園指南」仍末更新VC嘅資料,但從樂園資訊板的地圖上可發現已加上VC嘅所在位置啦!


另外,於VC欣賞「米奇水花巡遊」時,別有另一番感覺。



Hong Kong Disneyland Resort

沒有留言 :

張貼留言