Blog Banners

歡迎到訪本網誌!  |  Welcome to visit this blog! 現正上映:《加勒比海盜:惡靈啟航》  |  Now Showing: 'Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales' 《星球大戰:最後絕地武士》  |  'Star Wars: The Last Jedi' 巴黎迪士尼樂園 25週年慶典  |  Disneyland Paris 25th Anniversary Celebration

2012年11月18日 星期日

「迪士尼雪亮聖誕 2012」 之 「美國小鎮大街 --- 聖誕小鎮」!

今次就同大家介紹「美國小鎮大街 --- 聖誕小鎮」,喺呢個充滿住奇妙力量嘅聖誕國度裡面將會為大家帶嚟一個不一樣嘅「雪亮聖誕」!


全景:


火車站:


而樂園今年就換上咗一棵全新的聖誕樹矗立喺小鎮廣場上,當中仲裝有9萬顆LED燈添!


今年雖然冇咗啲「士的糖」,但燈柱上就換上咗一個個米奇聖誕花環!而喺大街兩旁嘅樹上更掛上白雪冬鼠」嘅聖誕裝飾添!


大街建築物上的聖誕裝飾~~


不如轉去睇睇shop入面啲佈置呀!(值得一提,於新開張嘅VC 中更矗立咗一棵細嘅聖誕樹!)


聖誕精靈 M&G ~


「香港迪士尼樂園歌詠團」~


當然仲有薑餅人~


Disney Band:


而今年聖誕,「火密瓜博士」以及「尖嘴」都出嚟展示俾大家睇佢地今年嘅聖誕發明!



Hong Kong Disneyland Resort

沒有留言 :

張貼留言