Blog Banners

歡迎到訪本網誌!  |  Welcome to visit this blog! 現正上映:《加勒比海盜:惡靈啟航》  |  Now Showing: 'Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales' 《星球大戰:最後絕地武士》  |  'Star Wars: The Last Jedi' 巴黎迪士尼樂園 25週年慶典  |  Disneyland Paris 25th Anniversary Celebration

2013年8月22日 星期四

《飛機總動員》於今日正式飛到戲院啦!

今個暑假,Walt Disney Studios 為大家呈獻第三套電影 ------ 《飛機總動員》(Planes)!

 
官方簡介:

在迪士尼創作總監尊賴斯特 (John Lasseter) 領軍下,《反斗車王》創作班底繼玩轉車仔世界之後,今次一飛沖天玩到上高空,飛越全球展開刺激大冒險,由美國起飛,直闖冰島,再穿梭德國印度尼泊爾墨西哥,更會飛越中國,在「飛一般的世界」鬥快鬥趣鬥High!

故 事講述鄉下農用飛機仔Dusty 有一個「飛一般」大夢想,就是參加史上最大型的全球飛機王大賽,不過他天生速度有限加上畏高,要衝上雲霄絕不容易。幸而Dusty 獲得海軍飛行機Skipper 的鼓勵和特訓,終於成功打入賽事,更愈戰愈勇,威脅到冠軍飛機王!比賽去到最關鍵的時刻,卻發生了一場意想不到的大災難,這才是對飛機仔Dusty 最大的考驗!



華特迪士尼先生曾經講過:"If you can dream it, you can do it"!呢齣電影正正可以體現到呢句說話。故事中嘅「德仔」雖然係一架農業用嘅施肥飛機,但佢每日都會係工作完後練習飛行技術,而佢嘅目標正正係參加全球 飛機王大賽。最終佢成功了,並且能夠打敗咗為求勝利而會不擇手段嘅「雷普斯林」。



呢個故事除咗係鼓勵大家努力堅持地去實現自己嘅夢想外,當中更帶出了一個訊息 ------ 您係可以改變自己嘅命運!儘管「德仔」並非一架可用作比賽嘅飛機,但佢用行動和毅力證明到俾人睇佢係得既!



順帶一提,官方已於今年嘅第三屆D23 Expo 中宣佈將於下年上映Planes 嘅續集 ------ "Planes: Fire & Rescue"!



Disney

沒有留言 :

張貼留言