Blog Banners

歡迎到訪本網誌!  |  Welcome to visit this blog!

2013年10月26日 星期六

「迪士尼黑色世界 2013」之「夜光鬼魅巡遊」!

「迪士尼黑色世界 2013」(Disney's Haunted Halloween 2013) 挑戰您「好玩‧唔好叫」!「夜光鬼魅巡遊」(Glow in the park Halloween parade) 係樂園首個大型夜間巡遊。不經不覺,今年已經係第七年俾「南瓜王」阿積率領一架又一架嘅花車衝破「黑暗之門」直闖樂園,而今年嘅鬼魅陣容亦有所不同。


「黑色守衛」準備打開「黑暗之門」!


Jack 來了!


「南瓜王」阿積(Jack Skellington):「準備好參加黑色世界嘅party未?好啦!我哋嚟啦喎我一數到3,大家就大聲嗌 哈有咁大聲嗌咁大聲嚟啦1、2、3,哈好到極好到極呀」(唔係話唔俾叫咩?)
 
 
而第一架花車已經有兩處不同嘅地方。第一,莎莉 (Sally) 終於上咗阿Jack 架float 到。第二,南瓜人已經唔見曬!


莎莉提提您記得唔好叫呀!


怪博士(Doctor Finklestein):「今年嘅萬聖節將會喺最完美既,但係都可以係災難。哈~~」


另外,由「迪士尼巡遊表演」架公主花車所改裝而成嘅黑暗城堡花車已經冇喺今年嘅巡遊中出現。而園方繼2010年後再次安排「黑巫婆」坐陣喺「迪士尼壞蛋」架float 到。



唔好阻住我!萬聖節係由我話事!


其他「迪士尼壞蛋」:


喪屍:


紅魔鬼:


魔盜船:


巡遊最尾以三位「黑色守衛」作結。


Hong Kong Disneyland Resort

1 則留言 :