Blog Banners

歡迎到訪本網誌!  |  Welcome to visit this blog!

2012年7月14日 星期六

「灰熊山谷」(Grizzly Gulch) 今日正式開幕啦!

「灰熊山谷」於今日正式開幕啦!迪士尼幻想工程師心思盡顯其中!而一眾演藝人員已經準備就緒,齊齊將「灰熊山谷」嘅西部體驗帶俾大家!各位淘金嘅老友準備好一齊飆上灰熊山未呀?




而樂園營運副總裁 Mr. Noble 亦帶領「灰熊山極速礦車」正式開幕首日嘅頭班車賓客進入BGM嘅waiting area,當中仲介紹咗GG 嘅背後故事外亦都特別講Lucky 尋金嘅故事添!完成ride後,喺落車區見到一眾CM 以及Imagineer 喺度拍手歡迎頭班車嘅賓客返嚟!


多謝今日有幸獲得以下呢幅GG棋嘅朋友願意俾本blog 嘅編輯影相同大家分享一下呢幅非賣品嘅棋類遊戲。


而今日亦有GG嘅「奇妙鑄幣機」登場!提提大家,呢架機有別於其它「奇妙鑄幣機」,大家要先入咗錢,然後再轉動大輪才有金幣出嚟架!


「金石檢測所」亦加上新裝飾!


喺小食亭用嚟包裹食物嘅報紙更喺今日以完整版本亮相!當中介紹 Lucky嘅威水史 (找到這舊「幸運黄金」)!


位於Waiting Area的風車鋸嘅工作室外亦加上"Old Reliable" 嘅Frist Log紀念牌。


礦車影相位亦加上新裝飾,當中包括印有礦車由來的木牌以及破爛嘅礦車車輪。 "Old 801 Lucky Nugget Mine Car",淘金者當時用黎淘金嘅礦車,但那次嘅意外就令到礦車壞咗,故此採礦公司才會將礦車放喺門前作為紀念。而WDI才會在此礦車旁加上破爛礦車車輪嘅裝飾,又一detail位!


而鐵匠舖 "Rusty O’Toole  Blacksmith & Toolmaker" 的門上已加上馬蹄鐵。這是由於「大福小鎮」嘅馬蹄鐵都係呢間鐵匠舖所生產的,佩服WDI!


小食亭旁嘅報社亦張貼了posters!Madame Rubinstein係當時著名嘅表演者,又一detail 位!


多謝亨利爵士願意暫時打開莊園嘅大門以方便賓客來往兩個新Lands!


隨着「灰熊山谷」開幕,樂園指南也換上新裝!



「灰熊山谷」必遊西部熱點:

1. 「灰熊山極速礦車」

2. 「噴泉山谷」

3. 「灰熊山谷迎賓禮」街頭音樂表演

4. 「金石檢測所」

5. 「西部囚室」

6. 「小灰熊禮品車」

7. 「幸運黃金石小食亭」

8.   迪士尼朋友 M&G



而樂園嘅網上互動地圖亦已新增咗「灰熊山谷」入去啦!


與此同時,持有智能手機嘅您記得在「灰熊山谷」園區範圍內瀏覽網站 http://www.hkdl.hk/MA_app/GGgame 進行〈灰熊山谷探索之旅〉遊戲呀!



7月14日起,一齊飆上灰熊山!



Hong Kong Disneyland Resort

沒有留言 :

張貼留言